St-Anton

St-Anton am Arlberg, Zürs en Lech maken deel uit van Ski Arlberg, een van de meest populaire skigebieden van Oostenrijk!

Het gebied ligt op de grens van de Oostenrijkse provincies Vorarlberg en Tirol en staat bekend als een echt schneeloch. Hier valt dankzij de ligging op het Arlbergmassief veel meer sneeuw dan in omliggende gebieden. De conditie van de pistes is doorgaans uitstekend en dalafdalingen zijn vrijwel altijd mogelijk.

Er zijn belangrijke verschillen tussen de deelgebieden. Off-piste fanaten kiezen het beste voor Sankt Anton en Zürs. Zij kunnen met een berggids vanaf het hoogste punt van het skigebied, de Vallugagrat (2811m), een spectaculaire off-piste afdaling naar Zürs maken. Door de komst van de Flexenbahn tussen Alpe Rauz en Zürs is Ski Arlberg een heel interessant gebied geworden om tochten te maken. Lech en Oberlech lijken juist gemaakt voor de beginnende skiër. Op tal van glooiende blauwe pistes kun je hier je hart ophalen.

Sankt Anton am Arlberg staat bekend om z’n onovertroffen après-ski. Nergens in Oostenrijk vloeit er meer bier uit de tap dan in de roemruchte Mooserwirt.

Hoogte skigebied
2170m - 2645m
Totale lengte piste
306km
Makelijke piste
132km
Gevorderde piste
123km
Moeilijke piste
51km

Hotels in dit skigebied