Kronplatz

De Kronplatz, Zuid-Tirols nr.1 ski berg, is dank zij zijn talrijke besneeuwinstallaties van december tot april sneeuwzeker en biedt met zijn 114 km. pistes en 26 ultramoderne skiliften onvergetelijk skiplezier voor jong en oud, voor beginners en gevorderden. Door zijn compact- en overzichtelijkheid is de Kronplatz een ideaal skigebied voor families met kinderen.
Dit skigebied staat bekend om zijn best geprepareerde skipistes en snelste liftinfrastructuur. Op de top van de Kronplatz bevindt zich voor de allerkleinsten “Croniworld” en terwijl ouders de vooruitgang van hun kinderen kunnen volgen genieten men er tevens van een wondermooi 360° panorama.

De Kronplatz, in het Italiaans Plan de Corones, heeft de meeste van zijn gemakkelijkere(Blauwe) pistes bovenaan liggen. Naarmate men afdaalt komt men op de moeilijkere(Rode) pistes en snowboarders en freestyle skiërs vinden er hun gading in de halfpipe en stuntparks. De dal afdalingen(Zwarte) “Sylvester” en “Hernegg” zijn, zeker in de namiddag, enkel geschikt voor gevorderden.

Het skigebied Kronplatz heeft 3 grote troeven:
– Compact, overzichtelijk en toch middelgroot
– Sneeuwzeker, divers en ultramodern
– Het aantal restaurants en bars is overvloedig

Hoogte skigebied
973m - 2275m
Totale lengte piste
114km
Makelijke piste
50km
Gevorderde piste
40km
Moeilijke piste
24km