Ischgl

Ischgl is voor heel wat skiërs het ultieme skigebied met de mooiste pistes, de beste après-ski en een hoge sneeuwzekerheid. Al jaren staat het skigebied van Ischgl in de toplijsten van Europese tests en reviews. Wie Ischgl voor het eerst bezoekt zal naderhand zijn favorietenlijstje moeten bijwerken!

Het skigebied van Ischgl en Samnaun, ook wel Silvretta Arena genoemd, is zeer sneeuwzeker doordat 90% van de pistes zich boven de 2.000 m bevindt. De brede en glooiende pistes nodigen uit om op snelheid naar beneden te carven in ruime bochten. De verwevenheid van de eindeloze pistes zorgt ervoor dat je veel verschillende tochten kun maken. Natuurlijk kan een pitstop in het Zwitserse Samnaun niet ontbreken. Je raakt dan ook niet gauw uitgekeken op het skigebied van Ischgl en veel wintersporters keren hier jaarlijks terug. Ondanks het kleine aantal blauwe pistes (16%) is het skigebied niet per se moeilijk te noemen. Brede pistes en de hoge ligging zorgen voor een egale sneeuwlaag, dus ook beginnende wintersporters zijn hier op hun plaats.

Skibussen rijden op de spitsuren om de 20min. en brengen je naar de verschillende skigebieden van het Paznaundal, zijnde Ischgl, See, Kappl en Galtur(Wirl).

Hoogte skigebied
1400m - 2872m
Totale lengte piste
239km
Makelijke piste
47km
Gevorderde piste
143km
Moeilijke piste
49km

Hotels in dit skigebied