Sölden

Het moderne skigebied van Sölden-Hochölden biedt 144 km pistes en heeft een afwisselend aanbod aan afdalingen. Door de twee gletsjers – de Tiefenbach en de Rettenbach – is het seizoen in Sölden lang en sneeuwzeker. Beginners kunnen prima uit de voeten op de Giggijoch en de beide gletsjers. Voor de gevorderden liggen er een drietal uitdagende pistes op de Gaislachkogel, waarbij een hoogteverschil van 1700 meter overbrugd wordt. Ook de “Wilde Abfahrt” is een echte “benentrainer” voor ervaren wintersporters.

Vanaf het BIG3 panorama-platform heeft men een prachtig uitzicht en hiervandaan vertrekt tevens de langste afdaling van het gebied (15 km, 2000 hoogtemeters). In Sölden worden regelmatig grote internationale evenementen georganiseerd. Bij terugkomst in het dorp is de wintersportdag nog lang niet ten einde. Er zijn tal van après-ski bars waar het feest tot in de vroege ochtend doorgaat.

Naast Sölden liggen er nog meer skigebieden in het Ötztal. Oetz, Vent en Obergurgl hebben allemaal hun eigen skigebied dus je kunt wat skigebieden afwisselen.

Hoogte skigebied
1350 - 3250
Totale lengte piste
144
Makelijke piste
70
Gevorderde piste
45
Moeilijke piste
29

Hotels in dit skigebied