Ski Amadé

Ski Amadé is een samenwerking tussen vijf bekende skiregio’s in Salzburgerland en Steiermark en is geleest op Dolomiti Superski in Italië.

Het afgelopen decennium is er veel geld geïnvesteerd om Ski amadé populair te maken onder Duitse en Nederlandse gasten. Er zijn onder andere tal van nieuwe liftverbindingen gekomen.

Wel is het hier zo dat wie in de deelnemende skigebieden een skipas koopt voor meer dan één dag, automatisch de skipas van Ski Amadé koopt.

De afstand tussen sommige skigebieden is echter flink, waardoor skiën in alle deelgebieden veelal geen optie is, logisch, dat kan in Dolomiti Superski ook niet. Veel individuele skigebieden zijn van zichzelf al groot genoeg voor zes dagen skiplezier.

Ski Amadé heeft meer dan 700 kilometer aan pistes waar de avontuurlijke wintersporters zich helemaal kunnen uitleven. De skigebieden zijn bijzonder afwisselend, meer dan de helft van de pistes is rood en zelfs de beste skiërs hebben keuze te over en aangezien de bergen hier gemiddeld niet zo hoog reiken kunnen in Ski Amadé meer dan 90% van de pistes kunstmatig wordt besneeuwd.

De vijf regio’s zijn: Gastein, Skischaukel Dorfgastein Großarltal, Sladming-Dachstein, Hochkönig en Salzburger Sportwelt.

Hoogte skigebied
728m - 2700m
Totale lengte piste
723km
Makelijke piste
294km
Gevorderde piste
373km
Moeilijke piste
56km

Hotels in dit skigebied