Praktische reisinfo shortski's

Een goede voorbereiding maakt uw reis nog aangenamer.
011 340 145

COVID-19

Ik ben ziek en ik kan niet op reis vertrekken. Is dit gedekt door de annuleringsverzekering?
Indien je bij ons een annuleringsverzekering hebt afgesloten en je kan niet op reis vertrekken omwille van COVID-19, dan dekt de annuleringsverzekering de annuleringskosten die op datum van annulering gelden. De verzekering dekt de kosten niet indien je geen geldige reden hebt om de geboekte reis te annuleren (bv. angst om te vertrekken).

Wat gebeurt er indien ik op reis ziek word?
Indien je bij ons een reisbijstandsverzekering hebt afgesloten, zal deze de kosten van een eventuele hospitalisatie dekken. Indien je zelf een reisbijstandsverzekering hebt afgesloten, dien je je makelaar te contacteren.

We reizen met de bus, welke maatregelen worden er genomen?
Zowel voor Landscape als voor onze buspartners is jullie veiligheid van primordiaal belang. We zullen er alles aan doen om jullie welverdiende vakantie zo veilig mogelijk te laten verlopen met oog voor de hygiënische maatregelen.

Tijdens de reis verandert de situatie ter plaatse / het reisadvies verandert tijdens de reis. Geraak ik terug?
Landscape verbindt zich er toe om je veilig terug naar België te brengen indien de situatie op de bestemming wijzigt of indien er door de overheid een negatief reisadvies wordt gegeven.

Mijn geboekte reis wordt geannuleerd door een negatief reisadvies. Wat nu?
Indien je reis wordt geannuleerd door een negatief reisadvies zal Landscape steeds de wettelijke verplichtingen navolgen die door de overheid worden opgelegd. Op dit moment zijn voor alle afreizen na 19/6/2020 de mogelijkheden: de reis omboeken of een terugbetaling aanvragen.

Sinds 1/8/2020 is het verplicht bij terugkomst van een meerdaagse reis om het ‘Passenger Locator Form’ in te vullen. Dit dient binnen de 48 uur voor aankomst in België online ingevuld te worden. Het formulier kan je hier terugvinden.

opstapplaatsen

Gezien de strenge rij- en rusttijden voor bussen, is het belangrijk dat er efficiënt omgegaan wordt met de vertrektijden vanuit België. We vragen alle reizigers om twee opstapplaatsen op te geven bij reservatie.. Op deze manier kunnen we efficiënter de op- en afstapplaatsen indelen met als gevolg dat we tijd winnen. De opstapplaats dient steeds door ons bevestigd te worden. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw 1ste keuze.

Voorziene opstapplaatsen en vertrekuren shortski
(definitieve vertrekuren: zie reisdocumenten)

Beernem
Carpool Reigerlostraat 1
16u30
Gent
P+R The Loop - Hélène Dutrieuxlaan
17u00
Temse
ingang station
17u30
Antwerpen
Kontich, carpoolparking E19 afrit 7 / expressweg
18u10
Rotselaar
Aarschotsesteenweg en Steenweg op Holsbeek
19u00
Houthalen
Carpoolparking Afrit 29 – E314 (200 m)
19u45

overstap

Het is mogelijk dat een gedeelte van de reis wordt afgelegd met een minibus/taxi. Dit steeds op kosten van Landscapeski, tenzij anders vermeld bij reservatie. En dit om een vlottere reistijd te bekomen. Deze overstap gebeurt, indien nodig, steeds in één van onze hotels zodat u comfortabel en warm kan wachten en wisselen.

busreis

Het is niet toegestaan om alcoholische drank mee te nemen op de bus. Aan boord is er licht alcoholische- en frisdrank te verkrijgen,evenals hete dranken en soep. Op de bussen mag niet gerookt worden.

bagage op de bus

Om het laden van de bagage gemakkelijk te maken, vragen wij een reistas te gebruiken en liefst geen zware, harde koffer.

verloren bagage

Landscapeski is niet verantwoordelijk voor bagage en ski's die onbeheerd in de bagageruimte van de bus, de bagageruimte of skiruimte van het hotel of waar dan ook wordt achtergelaten.

telefoonnummers

Bij je reisdocumenten ontvang je het telefoonnummer van jouw hotel, het noodnummer van de busverantwoordelijke/reisleider en het algemene noodnummer. Hou deze reisdocumenten steeds bij je of sla deze noodnummers op in jouw gsm: het kan bijvoorbeeld handig zijn indien je verdwaalt in het skigebied of in nood verkeert. Dit is ook één van de redenen waarom we bij reservatie ook jouw gsm-nummer vragen.

pendelbussen in Dream Class en Sleeping Class

Een aantal van onze reizen wordt uitgevoerd met een pendelbus die niet ter plaatse blijft. Zo worden er per week twee reizen uitgevoerd: een weekend met vier verblijfsdagen en een midweek met vijf verblijfsdagen. De meeste pendels zijn reizen waarbij hotels in Oostenrijk, Zuid-Tirol & Livigno gecombineerd worden. Gedurende de midweek is hier geen reisleiding voorzien. Je ziet de reisleiding enkel de eerste en de laatste dag van je reis. Tijdens de weekends is er wel steeds een reisleider aanwezig.

reisleiding

Op de meeste Shortskireizen, behalve de tijdens Midweeks is er een ervaren reisleider voorzien. Deze is bekend met de bestemming, helpt met het inchecken, vertalen, ophalen van de skipassen en de skiverhuur. Op sommige reizen wordt de reisleiding waargenomen door één van de chauffeurs.

skibus en skitrein

Op de meeste bestemmingen rijden gratis skibussen naar het skigebied. Op de begeleide shortskireizen rijdt ook onze eigen bus. Sinds enkele jaren is er aan Kronplatz ook een skitrein naar het nieuwe dalstation te Percha, die overigens ook verder rijdt naar Innichen wat je met de skipas "Dolomiti Superski" ook de mogelijkheid geeft om eens te gaan skiën in Sexten. Verder is er nog de skibusverbinding tussen Kronplatz (Pikolein) en Alta Badia.

skitaxi

Bij de hotelier kan steeds een taxi besteld worden. Wanneer je 's morgens niet zo vroeg wenst op te staan of 's middags vroeger wenst terug te keren om bijvoorbeeld van de ontspanningsmogelijkheden van het hotel te genieten.

Val Gardena - Klausen

Om de opstoppingen te St.-Christina en St.-Ulrich te vermijden wordt tijdens shortskireizen in de meeste gevallen de laatste dag op de Seiser Alm (in verbinding met Val Gardena) ofwel op de Plose geskied; dit in overleg met de groep.

skiverhuur

Voor de meeste bestemmingen is het mogelijk om vooraf ski's te reserveren. Je krijgt dan ter plaatse een korting. De skihuur wordt steeds ter plaatse betaald aan onze lokale partner en is niet inbegrepen in de prijs van de reis.

skipas

Op sommige bestemmingen wordt een borg gevraagd voor de elektronische skipas (ca. € 5). Niet ingeruilde skipasvouchers worden door ons volledig terugbetaald. Voor de terugbetaling van een deels gebruikte skipas dien je je (samen met een doktersattest van een lokale dokter) tot het skipasbureau te wenden.

kinderkortingen

De hotels geven kortingen voor kinderen indien die de kamer delen met tenminste twee personen die de prijs "volwassene" betalen. De skipassen zijn naargelang de leeftijd aan een verminderde prijs of gratis.

residence / dependance

In de contracten "Shortski, Midweek-ski & Miniski" is met de hoteliers overeengekomen dat de klanten ook deels in het bijhuis gelogeerd mogen worden (vaak aangeduid in overzicht en bij de hotels). Dit kan in een ander pension, hotel of een dependance zijn. De kwaliteit van deze dependancekamers zijn vergelijkbaar met die van het hoofdhotel. Alle maaltijden zijn wel in het hoofdhuis.

speciale wensen

Geef deze gerust door bij reservatie, in de mate van het mogelijke wordt er rekening mee gehouden. Je speciale wens wordt op de reis- of hotellijst vermeld, hetgeen echter geen garantie betekent dat men hieraan tegemoet kan komen.

taksen

Vanaf 1 januari 2014 wordt in de Italiaanse en Oostenrijkse bestemmingen een toeristentaks geheven. Deze varieert van € 0,70 tot € 2,50 naargelang de categorie van het hotel en de bestemming. De taks is ter plaatse aan de hotelier te betalen.

verzekeringen

We werken samen met de verzekeringsmaatschappij Protections. De verzekering "annulering" dekt annulering en vakantieonderbreking. De totale verzekering (Full Option) is een complete reisverzekering met tevens bijstand.

Protections: verzekeringen, prijzen per persoon

De polisvoorwaarden van de annuleringsverzekering en bijstandsverzekering kan je hier terugvinden.

minimum aantal deelnemers

Wanneer er 25 of minder personen voor een bepaalde reis geboekt zijn, kan de reis worden geannuleerd en ontvang je het betaalde bedrag terug. Wanneer je opteert voor een andere reis met Landscape is er geen enkel recht op "een speciale" korting, ook al is de alternatieve reis duurder.

garantiestelling

Landscapeski is via de Vereniging Vlaamse Reisbureaus verzekerd tegen "financieel onvermogen" bij De Europese.

Deze website gebruikt cookies voor bezoekersstatistieken. Lees meer in ons cookiebeleid.

akkoord niet akkoord