Praktische reisinfo shortski's

Praktische reisinfo shortski's

Een goede voorbereiding maakt uw reis nog aangenamer.
fadeout
011 340 145

skiverhuur

Voor de meeste bestemmingen is het mogelijk om vooraf ski's te reserveren. Je krijgt daarbij dan ter plaatse ook een korting van 10%. Het skiverhuur wordt steeds ter plaatse betaald aan onze lokale partner en is niet inbegrepen in de prijs van de reis.

kinderkortingen

De hotels geven kortingen voor kinderen indien die gelogeerd zijn bij tenminste twee personen die de prijs "volwassene" betalen. De skipassen zijn naargelang de leeftijd aan een verminderde prijs of gratis.

opstapplaatsen

Gezien de strenge rij- en rusttijden voor bussen, is het belangrijk dat er efficiënt omgegaan wordt met de vertrektijden vanuit België. We vragen alle reizigers om twee opstapplaatsen op te geven bij reservatie.. Op deze manier kunnen we efficiënter de op- en afstapplaatsen indelen met als gevolg dat we tijd winnen.

Voorziene opstapplaatsen en vertrekuren shortski
(definitieve vertrekuren: zie reisdocumenten)

Vermelde uren in volgorde:
  • Bestemming Kronplatz, Val Gardena, Alta Badia & Livigno
  • Midweek alle bestemmingen (met vertrek op maandag)
  • Bestemming Ischgl, St-Anton, Sölden
Kronplatz, Val Gardena, Alta Badia & Livigno
Midweek (met vertrek op maandag)
Ischgl, St-Anton, Sölden
Beernem
Carpool Reigerlostraat 1
16u30
17u00
17u30
Gent
P+R onder viaduct E17, halte Henri Pirennelaan
17u00
17u30
18u00
Temse
ingang station
17u30
18u00
18u30
Antwerpen
Kontich, carpoolparking E19 afrit 7 / expressweg
18u10
18u40
19u10
Rotselaar
Aarschotsesteenweg en Steenweg op Holsbeek
19u00
19u30
20u00
Houthalen
Carpoolparking Afrit 29 – E314 (200 m)
19u45
20u15
20u45

skipas

Op sommige bestemmingen wordt een borg gevraagd voor de elektronische skipas (ca € 5). Niet ingeruilde skipasvouchers worden door ons volledig terugbetaald. Voor de terugbetaling van een deels gebruikte skipas dien je je (samen met een doktersbewijs van een lokale dokter) tot het skipasbureau te wenden.

busreis

Het is niet toegestaan om alcoholische drank op de bus mee te nemen. Er is licht alcoholische- en frisdrank aan boord,evenals hete dranken en soep. Op de bussen mag niet gerookt worden.

bagage op de bus

Om het laden van de bagage gemakkelijk te maken, vragen wij geen zware valies mee te nemen, maar een reistas.

telefoonnummers

Bij je reisdocumenten voor de reizen per slaapbus ontvang je behalve dat van jouw hotel ook het noodnummer. Hou deze bij je of in jouw gsm: het kan bijvoorbeeld handig zijn voor wanneer je verdwaalt in het skigebied of in nood. Dit is ook één van de redenen waarom we bij boeking ook je gsmnummer vragen.

Dream Class pendelbussen

Een aantal van onze reizen wordt uitgevoerd met een pendelbus die niet ter plaatse blijft. Zo worden per week twee reizen uitgevoerd: een weekend met vier verblijfsdagen en een midweek met vijf verblijfsdagen. De meeste pendels zijn combireizen met hotels in Oostenrijk of Zuid-Tirol & Livigno. Gedurende de midweek is hier geen reisleiding voorzien. Je ziet hier de reisleiding enkel de eerste en de laatste dag van je reis. Er is steeds een reisleider bij tijdens de weekends.

reisleiding

Op de meeste Shortskireizen, behalve de Midweeks is er een ervaren reisleider voorzien. Deze is bekend met de bestemming, helpt met het inchecken, vertalingen, ophalen van de skipassen en de skiverhuur. Op sommige reizen wordt de reisleiding waargenomen door één van de chauffeurs.

residence / dependance

In de contracten "Shortski, Midweek-ski & Miniski" is met de hoteliers overeengekomen dat de klanten ook deels in het bijhuis gelogeerd mogen worden (vaak aangeduid in overzicht en bij de hotels). Dit kan in een ander pension, hotel of een dependance zijn. De kwaliteit van deze dependancekamers zijn vergelijkbaar met die van het hoofdhotel. Alle maaltijden zijn wel in het hoofdhuis.

skibus en skitrein

Op de meeste bestemmingen rijden gratis skibussen naar het skigebied. Op de begeleide shortskireizen rijdt ook onze eigen bus. Sinds enkele jaren is er aan Kronplatz ook een skitrein naar het nieuwe dalstation te Percha, die overigens ook verder rijdt naar Innichen wat je met de skipas "Dolomit Superski" ook de mogelijkheid geeft om eens te gaan skiën in Sexten. Verder is er nog de skibusverbinding tussen Kronplatz (Pikolein) en Alta Badia.

garantiestelling

Landscapeski is via de Vereniging Vlaamse Reisbureaus verzekerd tegen "financieel onvermogen" bij De Europese.

minimum aantal deelnemers

Wanneer er 25 of minder personen voor een bepaalde reis geboekt zijn, kan de reis worden geannuleerd en ontvang je het betaalde bedrag terug. Wanneer je opteert voor een andere reis met Landscape is er geen enkel recht op "een speciale" korting, ook al is de alternatieve reis duurder.

verzekeringen

De door ons aangeboden verzekeringen zijn die van Protections. De verzekering "annulering" dekt annulering en vakantieonderbreking. De totale verzekering (Full Option) is een complete reisverzekering met tevens "assistance".

Protections: verzekeringen, prijzen per persoon

Volledige voorwaarden te verkrijgen op aanvraag.

skitaxi

Bij de hotelier kan steeds een taxi besteld worden. Wanneer je 's morgens niet zo vroeg wenst op te staan of 's middags vroeger wenst terug te keren om bijvoorbeeld van de ontspanningsmogelijkheden van het hotel te genieten.

speciale wensen

Vraag dit bij de boeking, in de mate van het mogelijke wordt er rekening mee gehouden. Je speciale wens wordt op de reis- of hotellijst vermeld, hetgeen echter geen garantie betekent dat men hieraan tegemoet kan komen.

taksen

Vanaf 1 januari 2014 wordt in de Italiaanse en Oostenrijkse bestemmingen een toeristentaks geheven. Deze varieert van € 0,70 tot € 2,50 naargelang de categorie van het hotel en de bestemming. De taks is ter plaatse aan de hotelier te betalen.

Val Gardena - Klausen

Om de opstoppingen te St.-Christina en St.-Ulrich te vermijden wordt tijdens shortskireizen in de meeste gevallen de laatste dag op de Seiser Alm (in verbinding met Val Gardena) ofwel op de Plose geskied; dit in overleg met de groep.

verloren bagage

LandscapeSki is niet verantwoordelijk voor bagage en ski's die onbeheerd in de bagageruimte van de bus, de bagageruimte of skiruimte van het hotel of waar dan ook wordt achtergelaten.